Melania Trump beschuldigd van het in het geheim kopen van haar eigen NFT om schande te voorkomen

Het was huiveringwekkend genoeg toen de NFT-verkopen van Melania Trump werden gebombardeerd – maar nu lijkt het erop dat ze het misschien zelf heeft moeten kopen om haar gezicht te redden, in een perfecte inkapseling van de ouroboros van roem en grift die grote delen van de blockchain-industrie zijn gaan kenmerken.

Transacties die door Bloomberg zijn beoordeeld, suggereren dat de cryptocurrency-portemonnee die de NFT’s van de onwaarschijnlijke first lady vermeldde, is gekoppeld aan de transacties die uiteindelijk voor de winnende veiling hebben betaald. alles over nft crypto vind je online. Na het digitale geld ontdekte Bloomberg dat de rekening die de veiling won, die op de Solana-blockchain stond, was verzonden vanuit een portemonnee die op zijn beurt geld had ontvangen van dezelfde rekening waarop de NFT’s van Trump te koop stonden.

Crypto ruimte

Dit soort portemonnee-hoppen is niet ongebruikelijk in de crypto-ruimte, vooral bij het omwisselen van de ene valuta voor de andere. Zoals de site opmerkte, verhuisde de mysterieuze koper van USD Coin, een stabielere cryptocurrency gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, naar SOL, de valuta die wordt gebruikt op de Solana-blockchain.

In een verklaring op Twitter zei het kantoor van Trump dat omdat “de aard van het Blockchain-protocol volledig transparant is” en “het publiek elke transactie kan bekijken”, de aankoop “gefaciliteerd werd namens een externe koper”. Vertaald in gewoon Engels betekent dit dat haar kantoor geld aannam van een koper die anoniem wilde blijven, zoals veilinghuizen dat gewoon zijn. Is dat een dwingend excuus? Het is moeilijk te zeggen. Op zijn minst lijkt de verklaring van Bloomberg dat zij of iemand die namens haar werkt haar eigen NFT heeft gekocht, aannemelijk.

Zoals Bloomberg opmerkt, verhogen cryptomensen de prijs van NFT’s vaak kunstmatig door herhaaldelijk hun eigen activa te kopen en verkopen in een proces dat bekend staat als ‘wash trading’, wat in 2021 blijkbaar ten minste $ 8,9 miljoen opleverde.

Omdat NFT’s en de blockchains waaraan ze worden verkocht zwak gereguleerd blijven, is dat soort sokkenpoppen momenteel legaal, of op zijn minst getolereerd, ook al is dat niet het geval in traditionele effecten en futures.

 

Prijs van NFT

De site merkte op dat het niet weet of deze beweging van portefeuilles terug te voeren op Trump de prijs van de NFT heeft opgedreven, maar als dat zo was, zou het de hele situatie nog zieliger maken gezien het feit dat het werd verkocht voor het equivalent van $ 170.000, wat aanzienlijk was minder dan de vraagprijs van $ 250.000 aan SOL.

 

Eerder in februari meldde Reuters dat de inflatie in de wash-trading verantwoordelijk leek te zijn voor veel van de duurste NFT-verkopen, die in januari in de miljarden werden opgetekend.

“Er is veel activiteit tussen een paar portemonnees – laten we zeggen dat portemonnee één aan portemonnee twee verkoopt en vervolgens portemonnee twee doorverkoopt”, vertelde Modesta Masoit van DappRadar, een blockchain-onderzoeks- en trackingbedrijf, destijds aan Reuters. beste nft marketplace vind je online. “Het is vrij waarschijnlijk dat dit geen echte vraag is, dat deze transacties niet biologisch zijn.”

We zullen misschien nooit weten of dit het geval was met de voormalige first lady. Maar zoals haar man zou zeggen: “verdrietig!”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.