CRYPTO.COM KOOPT NAAMRECHTEN OP STAPLES CENTER IN LOS ANGELES

Staples Center in Los Angeles wordt binnenkort omgedoopt tot Crypto.com Arena, in een 20-jarige deal met een waarde van meer dan $ 700 miljoen, volgens een persoon die bekend is met de overeenkomst. De nieuwe naam wordt officieel op eerste kerstdag, wanneer de locatie gastheer is van de LA Lakers-Brooklyn Nets NBA-wedstrijd.

De arena is eigendom van AEG, die ook de Los Angeles Kings van de NHL bezit en exploiteert, en voor de lange termijn de thuisbasis is van de Lakers, die afgelopen mei aankondigden dat ze een huurovereenkomst hadden getekend om daar tot 2041 te blijven. bitcoin koers verwachting 2040 is posititef. De deal maakt Crypto. com een ​​officiële cryptocurrency-platformpartner voor de Lakers en Kings. De andere grote huidige huurders, de L.A. Clippers, bouwen een nieuwe arena in het nabijgelegen Inglewood en zullen naar verwachting in 2024 vertrekken.

Naamrechten

Staples Inc. kocht de naamrechten toen het gebouw in 1999 werd geopend voor $ 116 miljoen over een periode van 20 jaar, en breidde die overeenkomst in 2009 uit tot een levenslange deal. Maar kort voor de pandemie in 2019 verwierf AEG de rechten om de naam op het gebouw door te verkopen.

Crypto.com is een bedrijf dat zich toelegt op het omzetten van activa in cryptocurrency en begint zijn invloed in de sport te verspreiden, door een recente 10-jarige fightkit-overeenkomst te ondertekenen met Ultimate Fighting Championship, eigendom van Endeavour, naar verluidt $ 175 miljoen waard. Het cryptobedrijf zal als merk aanwezig zijn op alle UFC-vechtkleding die wordt gedragen door atleten en trainingspersoneel tijdens wedstrijden. Het bezit ook de rechten op het cryptocurrency-platform van UFC.

 

De naam van Crypto.com in de arena plaatst het in het epicentrum van de L.A. Live-campus in het centrum

“Het is de perfecte match”, zei Dan Beckerman, president en CEO van AEG, in een telefonisch interview. “Ze waren op zoek naar een uniek brandingplatform. We waren op zoek naar een innovatief vooruitstrevend bedrijf om ons te helpen de koers van de arena uit te stippelen. L.A. gaat altijd over wat de toekomst biedt.’

Crypto.com beantwoordde dinsdagavond geen telefoontje met het verzoek om commentaar op de naamgevingsrechtenovereenkomst. In een persbericht zei Kris Marszalek, mede-oprichter en CEO van Crypto.com: “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met AEG en het langdurig investeren in deze stad, te beginnen met de Crypto.com Arena in het hart van de binnenstad.”

 

FTX, een ander cryptocurrency-bedrijf, kocht onlangs de naamrechten op American Airlines Arena in Miami, de thuisbasis van de NBA’s Heat gedurende 19 jaar, voor $ 136 miljoen. FTX kocht ook de naamrechten op het voetbalstadion in Cal Berkeley voor 10 jaar voor $ 17,5 miljoen.

 

Beide wijzigingen zijn op tijd voor het lopende seizoen doorgevoerd

Staples, een detailhandelaar in kantoorbenodigdheden, verkeert sinds 2016 in gevaar, maar is vanaf nu relatief stabiel. Cardano verwachting in de toekomst is positief. In 2017, ruim voor de pandemie, sloot Staples 4,5% van zijn 1.700 winkels. De Lakers hebben zes van hun 17 NBA-titels gewonnen terwijl ze speelden in een arena die $ 375 miljoen kostte om te bouwen toen het op 17 oktober 1999 werd geopend, en de Kings hebben beide Stanley Cups gewonnen door daar te spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.