Baker vult rekening voor rijden met marihuana aan

overheid CHARLIE BAKER heeft woensdag aangekondigd dat hij opnieuw een poging waagt om een ​​wetsvoorstel aan te nemen om te voorkomen dat mensen autorijden terwijl ze worden aangetast door marihuana.

Baker zei dat het wetsvoorstel de openbare veiligheid zal verbeteren “door alcohol en marihuana gelijk te maken en wetshandhavers meer instrumenten te geven om onze wegen te beschermen tegen gehandicapte bestuurders.”

Dodelijk getroffen

De rekening is dezelfde die Baker in 2019 introduceerde, maar deze keer noemde hij het naar Trooper Thomas Clardy, een staatsagent uit Massachusetts die dodelijk werd getroffen door een chauffeur die THC, de psychoactieve stof in marihuana, in zijn bloed had. auto theorie oefenen gratis website mogelijk beschikbaar online. Baker kondigde het wetsvoorstel aan tijdens een persconferentie in de Worcester District Court.

Clardy’s weduwe, Reisa Clardy, zei op de persconferentie dat het wetsvoorstel “de verkeersveiligheid zal verbeteren en een nieuwe zinloze tragedie zal voorkomen, een nieuwe familie die verscheurd wordt door het verlies van een geliefde.”

 

Wetvoorstel

Een van de belangrijkste bepalingen in het wetsvoorstel zou de wet van de staat “impliciete toestemming” uitbreiden van alcohol naar cannabis. Als een bestuurder tegenwoordig wordt aangehouden en het verzoek van een politieagent om een ​​ademtest op alcohol af te leggen weigert, verliest hij automatisch zijn rijbewijs voor zes maanden. Er is geen straf als iemand weigert zich te laten testen op marihuana. Baker’s wetsvoorstel zou een schorsing van de vergunning opleggen aan iemand die weigert een bloed-, speeksel- of veldgematigdheidstest voor drugs af te nemen.

Een deel van het probleem is echter dat er geen betrouwbare test is voor marihuana-stoornis, net zoals er een ademtest voor marihuana is. Een bloed- of speekseltest kan THC detecteren, maar de tests kunnen over het algemeen niet bepalen wanneer iemand THC heeft ingenomen en of deze momenteel aangetast is. De politie combineert chemische tests vaak met nuchterheidstests in het veld, uitgevoerd door een speciaal opgeleide drugsherkenningsfunctionaris, waarbij een chauffeur wordt gevraagd bepaalde taken uit te voeren. Critici van Baker’s plan hebben gezegd dat er geen sancties mogen worden opgelegd aan iemand die weigert een test te doen wanneer de technologie nog niet goed genoeg is om een ​​stoornis nauwkeurig te detecteren.

Opdragen

Dat wetsvoorstel zou ook de opleidingscommissie van de gemeentelijke politie opdragen om de opleiding van drugserkenningsagenten uit te breiden, en zou de agenten in staat stellen om als deskundigen in de rechtbank te getuigen.

 

Een andere bepaling zou de open-containerwetten uitbreiden, die iemand verbieden een open container met alcohol in een auto te hebben, tot marihuana, die iemand verbiedt een los of niet-verzegeld pakket marihuana in hun auto te hebben.

Het wetsvoorstel zou de politie in staat stellen om elektronisch een huiszoekingsbevel van een magistraat te vragen om een ​​bloedafname te autoriseren om marihuana-stoornis op te sporen. Dit zou het proces versnellen, aangezien de officier niet persoonlijk voor de rechtbank zou hoeven verschijnen. De bloedafname zou moeten worden gedaan door een arts uit de gezondheidszorg.

Nieuwe programering

Het wetsvoorstel zou nieuw educatief materiaal en nieuwe programmering voor rechters van het Trial Court bevatten, en zou normen vaststellen waardoor rechters als een feit kunnen accepteren dat marihuana het autorijden schaadt.

De bepalingen van het wetsvoorstel zijn ontleend aan de aanbevelingen van een speciale commissie die kwesties rond werken onder invloed in verband met legalisatie van marihuana onderzocht. “Ik weet niet waarom de wetgeving niet zijn weg terug naar mijn bureau heeft gevonden, vooral omdat de commissie door de wetgever is ingesteld”, zei Baker.

Mary Maguire, directeur wetgevende zaken bij AAA Northeast, zei dat een derde van de verkeersdoden op nationaal niveau te maken heeft met iemand die onder invloed van alcohol of drugs rijdt. Regels omtrent voetgangers en voorrang vind je online. De National Highway Traffic Safety Administration ontdekte onlangs dat 56 procent van de bestuurders die ernstig of dodelijk gewond waren geraakt bij een ongeval, positief testte op ten minste één stof.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.